Fındık Kabuğu
Fındık, huşgiller (Betulaceae) familyasından Corylus cinsini oluşturan çalı ve ağaç türlerinin ortak adı.
Fındık Kabuğu Nedir?
Fındık Kabuğu, fındık çekirdeğinden ayrılmasıyla elde edilir. Fındık içi kabuğundan ayrıldıktan sonra iç kısmı yenilebilmesi için tesislere işlenmeye gönderilir. Dışındaki kabuk kısmı da atık olarak kabuk işleme tesislerine gönderilir. Burada içlerindeki çöp denilen gereksiz malzemeler ve topraktan arındırılır ve yakacak hale getirilir , daha sonra çuvallanarak satışa hazırlanır.
Fındık Kabuğu Kullanmanın Yararları
Fındığın dışındaki kabuğu ise , hiç işlenmediği taktirde direk fırınlar , et mangal restoranları ve tavuk çiftlikleri gibi sanayi kuruluşlarında ucuz bir yakıt olarak kullanılır. Yakacak yakıt olarak oldukça avantajlıdır. Sert bir malzeme olduğu için , yakıldığında kalorisi yüksektir ama bir kayısı yada şeftali kabuğu kadar değildir , uzun süre yanar. Kömüre göre çok daha temizdir , bacada cüruf bırakmaz. Çevrecidir , ağaç kullanımını azaltır. Fiyatı çok uygundur. Giderlerinizi diğer yakacaklara göre %50 düşürür. Çünkü Maliyeti piyasadaki yakıtlara göre %50 daha ucuz. Çevre kirliliği yok denecek kadar azdır. Yerli ve bölgesel bir üründür. Bulunabilirliği ve Türkiye’de alternatifi mevcuttur. Çok Verimlidir. Kalorisi alev boy miktarı yüksek olması ve içindeki ethol maddesi parlayıcı özeliği ile ısınmada kullanılabilecek yerli yakıttır.
Kabukmatiğin yanmayı otomatik olarak ayarlamasından dolayı yanma oranı %99’dur. Kul oranı %1,2’dir. Curuf çıkmamaktadır.
Fındık Kabuğunun Kullanım Alanları
? Tavuk – Besi Çiftlikleri
? Fırınlar
? Et – Mangal Restoranları
? Kumlama Boya Sanayi
? Kimya Tesisleri
? Pealing Ürünleri
? Kozmetik Sanayi
? Uçak Motorlarını Temizleme Sanayisi
? Tank Boyası
Fındık Kabuğu Kullanmak Çevrecidir
Fındık Kabuğu, alternatif enerji olarak bulunmuştur. Türkiye çapında 1 yılda 250.000 ton ağaçtan üretilmiş mangal kömürü tüketiliyor . 1 Kilo mangal kömürü için ise neredeyse 5 Kilogram ağaç yakılması gerekiyor. Odun kömürü yapımı için çevre katlediliyor, ağaçlar zarar görüyor, ağaçsız alan erezyona uğruyor ve çölleşiyor. Yakılan yeşil ağaçların yanması sırasında çıkan zehirli gazlar havayı kirletiyor. Odun kömürü kullanmak yerine bitki atıklarından üretilen doğal mangal kömürünü kullanarak hem ormanlık alanların yok edilmesine hem de zararlı gazların ülkemizi ve Dünya’yı kirletmesine engel olabiliriz.
Yüksek enerji verdiği için tercih edilmeli. Özellikle fırınlara. Tokat
mangal kömürü olarak kullanabiliyor muyuz? balıkesir/bigadiç
merhaba arkadaşlar kolay gelsin şuan elimde fındık kabuğu var ticaretini yapıyorum . Rize
20-25 ton kabuk alınır 05375527735