Kayısı Çekirdeği Kabuğu

Kayısı Çekirdeği Kabuğu

Kayısı Çekirdeği Kabuğu
Kayısı (Prunus armeniaca), 2–10 m yüksekliğinde, dikensi ve tüysüz Prunus cinsinden bir ağaçtır. Kayısı, coğrafi olarak dünyanın çoğu yerine dağılmış olsa da daha çok Akdeniz’e yakın olan ülkelerde Avrupa, Orta Asya, Amerika ve Afrika kıtalarına yayılmış ve burada yetişme alanları bulmuştur.

Yapraklar uzunca ve mızraksı, kenarları dişli, ucu sivri veya küttür. Çiçekler beyaz veya pembe renkli olup, yapraklardan daha önce meydana gelirler. Meyvelerin üzeri tüylü olup, sarımsı-turuncu renkte eriksidir.

Kayısı Çekirdeği Kabuğu Kullanmanın Yararları
Kayısı Çekirdeğinin dışındaki kabuğu ise , hiç işlenmediği taktirde direk fırınlar , et mangal restoranları ve tavuk çiftlikleri gibi sanayi kuruluşlarında ucuz bir yakıt olarak kullanılır. Yakacak yakıt olarak oldukça avantajlıdır. Çok sert bir malzeme olduğu için , yakıldığında kalorisi çok yüksektir, uzun süre yanar. Kömüre göre çok daha temizdir , bacada cüruf bırakmaz. Çevrecidir , ağaç kullanımını azaltır. Fiyatı çok uygundur. Giderlerinizi diğer yakacaklara göre %50 düşürür. Çünkü Maliyeti piyasadaki yakıtlara göre %50 daha ucuz. Çevre kirliliği yok denecek kadar azdır. Yerli ve bölgesel bir üründür. Bulunabilirliği ve Türkiye’de alternatifi mevcuttur. Çok Verimlidir. Kalorisi alev boy miktarı yüksek olması ve içindeki ethol maddesi parlayıcı özeliği ile ısınmada kullanılabilecek yerli yakıttır.

Bunu da oku :  Badem Kabuğu

Kabukmatiğin yanmayı otomatik olarak ayarlamasından dolayı yanma oranı %99’dur. Kul oranı %1,2’dir. Curuf çıkmamaktadır.

Kayısı Çekirdeği Kabuğunun Kullanım Alanları
? Tavuk – Besi Çiftlikleri
? Fırınlar
? Et – Mangal Restoranları
? Kumlama Boya Sanayi
? Kimya Tesisleri
? Pealing Ürünleri
? Kozmetik Sanayi
? Uçak Motorlarını Temizleme Sanayisi
? Tank Boyası

Kayısı Çekirdeği Kabuğu Kullanmak Çevrecidir
Kayısı Çekirdeği Kabuğu, alternatif enerji olarak bulunmuştur. Türkiye çapında 1 yılda 250.000 ton ağaçtan üretilmiş mangal kömürü tüketiliyor. 1 Kilo mangal kömürü için ise neredeyse 5 Kilogram ağaç yakılması gerekiyor. Odun kömürü yapımı için çevre katlediliyor , ağaçlar zarar görüyor ,ağaçsız alan erozyona uğruyor ve çölleşiyor. Yakılan yeşil ağaçların yanması sırasında çıkan zehirli gazlar havayı kirletiyor. Odun kömürü kullanmak yerine bitki atıklarından üretilen doğal mangal kömürünü kullanarak hem ormanlık alanların yok edilmesine hem de zararlı gazların ülkemizi ve Dünya’yı kirletmesine engel olabiliriz.

Bu yazıya oy ver
[Toplam: 1 Ortalama: 5]
(Visited 140 times, 1 visits today)

Related posts

2 Thoughts to “Kayısı Çekirdeği Kabuğu”

  1. Emin

    Öğütülmüş olan Kayısı kabukları kumlama, yüzey temizleme ve kimya sanayi sektöründe aktif olarak kullanılmaktadır. Malatya

  2. Arif Yurttaş

    Kayısı Kabuğu askeri tesisler, uçak bakım hizmetleri, metal ve mobilya üretim sanayilerinde zımpara malzemesi olarak tercih edilmektedir. Niğde

Leave a Comment